Chciałbym, żeby osoby, które interesują się teatrem i grą aktorską wypowiadały się tutaj o swoich doświadczeniach, wrażeniach, itp.
Od początku tej klasy zacząłem się interesować grą w teatrze szkolnym. Grałem już w 3 przedstawieniach - program skeczy kabaretu Potem, inny program skeczy tegoż kabaretu po angielsku i "Dziady" cz. II.
Do tej pory najbardziej zadowolony jestem z roli Widma Złego Pana. Wykorzystaliśmy bardzo skutecznie grę cieni i wyjątkowo "czułem" tą rolę.
Grałem Diabła Cwaniaka w jasełkach rok temu, w tym roku Bezdomny II.
A kiedyś w podstawówce kogośtam z Kota w butach grałem.

Danusia kołko teatralne od łohohoho.
Teraz Danusia Bogata Buba, a jeszcze wczesniej Danusia Cholera.
kubu$$ napisał(a):Od początku tej klasy zacząłem się interesować grą w teatrze szkolnym.
W ciągu... *liczy na palcach* 4 miesięcy? o.O Cool, szybcy jesteście.
Ja na zajęcia teatralne chodziłam około 1,5 roku. Zagrałam w jednej sztuce (blondynkę-idiotkę, w związku z czym wszyscy uznali, że mam naturalny talent

), którą wystawialiśmy kilka razy, potem niestety musiałam zrezygnować (a szkoda, fajna rola się szykowała w następnym spektaklu) ze względu na szkołę.
Teraz zamierzam zająć się teatrem bardziej od kuchni, bo osób od tego nam brakuje, a większość ludzi, która chce brać w szkolnym projekcie ma o tym małe pojęcie. Ja co prawda też nie mam dużego doświadczenia w występowaniu na scenie, czy tym bardziej pisaniu scenariuszy i poganianiu ludzi do roboty, ale mam nadzieję, że wchłonęłam trochę geniuszu Pani Demczuk-Bronowskiej, mojej mentorki

.
Tak więc szykuję razem z Olą i Panią S. scenariusz, który mam nadzieję będzie świetny dzięki plastycznym obrazom, elementom musicalu i prostym, ale mocnym przekazie. Taki przynajmniej jest koncept xD. No i mamy nadzieję, że to dzieło zostanie dopuszczone do
Teatrów Angielskich.
Ja ostatnio przyczyniłem się do zajęcia przez szkołę pierwszego miejsca w konkursie, dzięki scenariuszowi do scenki "Ratujmy pingwiny". Zagrałem też niewielką, ale za to bardzo istotną, wręcz puentującą rolę (leżałem cały występ.

). Kilka zdjęć i opis konkursu:
tutaj. A w liceum się zobaczy, czy zainteresuję się bliżej teatrem. Bo szansa chyba będzie, a może to być ciekawe doświadczenie.