Taaa... czekalem na ten dział.
Temat prosty, popularny. Wymiencie jakies ciekawe tytuły. Ale uwaga. Nie ograniczajcie sie. Sypnijcie tez jakimis zagranicznymi komiksami

Ja polecam:
- na pewno
Bug city. Skubance dzialaja juz 1,5 roku, są coraz bardziej popularni. Ani razy nie zaliczyli spóźnienia. Komiksy są świetne, chociaz od czasu do czasu trafia sie cos niezbyt smiesznego. Nic dziwnego, że stoja na pierszym miejscu.
-
Hoey. Mimo że nie jest czesto i regularnie aktualizowany to polecam. Chociażby dla kreski, dla fabuły, wyglądu maszyn, potworów... chociażby dla IQ (mimo ze wygral ze mna na konwentowych bitwach komiksowych i zgarnal mi 1 miejsce z przed nosa).
-
Rob and Elliot. Świetna grafika i iMonkey
Mam pomysl na jeszcze jeden temat, ale moze najpierw sobie w tym pogadamy.
Wiadomo - Garfield.com i Dilbert.com
a także blastwavecomic.com - niestety obecnie mają przerwę
Może nie lubią komiksów

A tak w ogóle to rozmawiamy tu o komiksach w internecie czy również o papierowych ?
W sumie papierowe tez moga byc. Wiec jesli chodzi o papierowe... nie czytam za bardzo. Ale z tych co mimo wszystko przeczytalem
1. Battle Angel Alita (jestem przy siódmej częsci) - o cyborgach, o walkach, o przyszlosci. Wciaga jak cholera.
2. Authority - Krąg (mam nadzieje ze dobrze napisalem) - o super bohaterach... fabuła płyciutka, ale rysunki świetne... Kolorowe!
Jak papierowe, to i ja sie wypowiem
1. Jeż Jerzy - Kocham ten absurdalny humor i te rysunki!

Przeczytałem w empiku wszystkie albumy
2. Ghost Rider - Fajne rysunki i fabułka.
Jak papierowe to mam pole do popisu:
Trylogia Nikopola - Enki Bilal
Druga trylogia Enki Bilala
Strażnicy (Watchmen) - Alan Moore
V jak Vendetta - Alan Moore
100 naboi - Azzarello, Risso
Maus - Spiegelman
Sin City - Frank Miller
Umowa z Bogiem - Trylogia - Will Eisner
300 - Frank Miller
Kaznodzieja - Ennis, Dillon
Calvin & Hobbes - Bill Watterson
Polowanie - Bilal, Christin
Falangi Czarnego Porządku - Bilal, Christin
Krwawe Gody - Hermann, van Hamme
Western - Rosinski, van Hamme
30 dni nocy - Niles, Templesmith
Jeśli chodzi o mangę , to wymienię jedynie Cowboya Bebopa gdyż tylko to jest godne uwagi. Jak widać, trochę tego jest i myślę, że opisywanie każdego komiksu nie ma sensu. Warto wspomnieć, że międzynarodowe nagrody komiksowe to nagrody Eisnera, jednego z wymienionych autorów. Polecam każdy z tych komiksów

Jeśli chodzi o komiksy papierowe to czytałem tylko klasyki jak Asterix czy Kajko i Kokosz

Sin City i Kaznodzieja to moi zdecydowani faworyci.
Kiedyś wpadło mi w ręce coś co chyba nazywało się 'Niebieskie pigułki' i dotyczyło AIDS. Bardzo prosta kreska połączona z naprawdę fajną historią.
To ja polecam: userfriendly.org
Komiks komentuje w zabawny sposób wydarzenia ze świata internetu, komputerów. IMHO świetny

Gunnerkrigg Court.
Jedyny anglojęzyczny komiks który czytam regularnie (czyt. w dni aktualizacji).
Podoba mi się, że tylko w wakacje była przerwa w dostawach poza tym w każdy poniedziałek, środę i piątek jest nowy komiks

Wolfer: Ha! Nawet miałem raz okazję poprawić autora, gdy pojawił się błąd w dialogu po polsku. Chociaż mam wrażenie, że to samo zrobiło kilkuset innych Polaków
Jeden z moich ulubionych komiksów, ale ostatnio nie miałem kiedy czytać.
A ja nie poprawiłem bo wiedziałem, że zrobi to horda innych polaków

Nie ma czegoś takiego jak "nie mieć kiedy czytać"

Czytanie to kwestia 10 minut max z szukaniem smaczków (których tam nie brak

)
No nie wiem, uzbierało mi się tych nieprzeczytanych już całkiem sporo, a wiem, że jak zacznę to nie będę mógł przestać