Miałam z bratem niezły ubaw, jak się dowiedzieliśmy i wcale nie jest mi źle z powodu orientacji Dumbledore'a

.
Pani Rowling ma za to posunięcie kolejnego plusa u mnie

Mi też nie jest źle z powodu jego orientacji tylko z powodu późnego dowiedzenia się

pooshh napisał(a):Pani Rowling ma za to posunięcie kolejnego plusa u mnie 
A według mnie to było gorsze posunięcie niż epilog 7 części, ale to rozmowa na inny temat.
Jak dla mnie to jakaś dziwna zagrywka. Bo i co to zmienia w fabule? To pachnie lekko newsem który ma podbić sprzedaż. Bo chyba w książce nie było o tym żadnej wzmianki, prawda?
W książce nie, ale chodzi o to, że skoro kościół się czepia za magię, to niech się przyczepią za homoseksualizm - będzie weselej.
Moi drodzy, chodzi o to, że książka jest z punktu widzenia Harry'ego. Harry poznaje Albusa jako 150-letniego staruszka, samotnego. Fani Dumbledore'a pytali o jego przeszłość i życie uczuciowe, wiec Rowling powiedziała, że Dumbledore był gejem. To nie było ot, tak z powietrza, to była konkretna odpowiedź na konkretne pytania, a że udzielona po siódmym tomie? Moim zdaniem wcześniej byłaby bez sensu, poniewać od razu pojawiłyby się pytania, czy miał kiedyś chłopaka, a na to pytanie JKR nie miała możliwości udzielenia odpowiedzi bez zdradzania pewnych aspektów Deathly Hallows.
No to teraz papież naprawdę zakaże czytania HP.

![[Obrazek: dumbledore-is-gay-lolcat.jpg]](http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2007/10/dumbledore-is-gay-lolcat.jpg)
Macie tu reakcję na homoseksualizm Dumbledora