UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Soundtracki z filmów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Temat z pogranicza dwóch działów na forum.

Czy jakieś soundtracki zrobiły na was wrażenie większe niż inne?

Forrest Gump - ten soundtrack to idealna składanka utworów, które są już dosyć stare, ale gdzieś się je słyszało i są po prostu klasyką. "Break On Through" Doors'ów czy "Hound Dog" Elvisa to legendy. My najbardziej do gustu przypadł kawałek "For What It's Worth" - ciekawa balada w powolnym, gitarowym wykonaniu. Ciekawe jest też "Rainy Day Women" - znana bardziej jako "Everybody Must Get Stoned!".
Soundtrack z filmu "The Fountain", przepiękna muzyka Clinta Mansella...Urzeka, choć filmu nie znałem i ściągnąłem muzykę przez przypadek. Idealne do włączenia i zasłuchania się...
A poza tym chyba wszystkie z filmów Quentina Tarantino miały soundtracki warte uwagi, których przyjemnie było słuchać i stanowiły nierozerwalną część z obrazem...
Dwóch reżyserów genialnie dobiera muzykę do filmów. Jest to właśnie Tarantino oraz Darren Aronofsky (kto widział 'Requiem dla snu' czy właśnie 'Źródło' ten wie że duet Aronofky-Mansell to geniusze)

Poza tym bardzo lubię muzykę z filmów takich jak 'Przyczajony Tygrys, ukryty smok' ale to raczej z racji na jej orintalizm niż jakąś wybitność.

Ogromnie cenie sobie kompozycje Vangelisa (m.in. '1492 - Conquest of paradise' czy 'Blade Runner')

Świetną ścieżkę napisali też panowie z REM do 'Man on the Moon' z Carreyem.

Absolutnie genialną muzyką może pochwalić się seria Cowboy Bebop.

A z gier zdecydowanie 'StarCraft'.

Tyle potrafię wymyślić na szybko bez przeglądania swoje stojaka z płytami :)
Soundtrack skomponowany przez Michael'a Camen'a do "Brothers in arms" owni, wymiata i roxuje w kazdym calu :P
"Armageddon" Może dlatego, że na koniec grana jest moja favourite piosenka ;)
Soundtrack z "Terminatora" jest boski :)
- Cowboy Bebop (każda płytka świetna)
- Blade Runner
- The Fountain
- Reservoir Dogs
- Ghost in the Shell (każda płytka świetna)
- 5 Centimeters per Second (a dokładnie "One more time, One more chance "Byousoku 5 Centimeter" Special Edition")

Dziękuję
Duży napisał(a):"Armageddon" Może dlatego, że na koniec grana jest moja favourite piosenka ;)

Prawda. To jeden z moich ulubionych soundtracków.
Absolutnie absolutnymi dziełami sztuki są soundtracki z serialu "Battlestar Galactica". Finałowa piosenka 3 sezonu wpleciona idealnie w fabułę prawie nie przyprawiła mnie o zawał serca. Z zapartym tchem oczekuję soundtracku z 4 sezonu.
Em, jedynym soundtrackiem z filmu, jaki obecnie mam na kompie jest ten z "Juno". Szalenie pozytywny i taki zabawny ^^.
soundtrack do "spawn"
no i oczywiscie sciezka z "control" :)
Soundtrack do "Skazanego na Bluesa". Czyli po prostu piosenki Dżemu. I do "To ja złodziej" też przyjemny, niekoniecznie dlatego, że Dżem się udzielał :)
Soundtrack z "Crossroads"!!!!!!11111oneoneoneone <3
Którego "Crossroads"? Tego z Britney Spears? o.O
Battlestar Galactica, sezon 4. 2 płyty, druga z muzyką z jedynie ostatniego odcinka. Miażdży. Absolutnie.
Stron: 1 2
Przekierowanie