UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Nigdy więcej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Wbrew pozorom, nie chodzi o Edgara Allana, ale o książki, których nie przebrnęliśmy/które przeczytaliśmy i żałujemy.

Dzielcie się wrażeniami, strzeżcie znajomych przed tandetą ;-)
Lektura szkolna tytułem "Kamienie na szaniec" oraz "zemsta". Boże, "zemsta" to najgłupsza książka jaką w życiu miałam w rękach. "Kamienie na szaniec" były... po prostu nudne. Tak samo nie podobała mi się cała Narnia. Lwa itp. jeszcze jakoś przeżyłam, ale... nie wiem, co ludzie w tym widzą.

I król królów z najnudniejszych książek: "Tajemniczy ogród".

Chryste, oddalcie tę książkę jak najbardziej ode mnie.
Veto! Narni będę bronił własną krwią. To książka mojego dzieciństwa. Mama czytała ją nam do snu i uważam że jako bajka jest świetna. Oczywiście gdy czyta się ją już mając lat kilkanaście wydaje się troszkę infantylna ale nadal bardzo mi się podobała. To nie poprawne politycznie kreskówki na Mini-Mini tylko baśń gdzie dobry bohater nie boi się zabić złego wilka brudząc sobie ręce krwią. A lew Aslan to bohater mojej bardzo wczesnej młodości. To nie jest powieść fantasy czy przygodowa, to bajka pisana z myślą o dzieciach i tak powinno się do niej podchodzić.
dla mnie najnudniejszą książką była O to jest Kasia :x
"Syzyfowe prace" - po dziś dzień nie łapię, o co w tej książce chodziło o.O.
Poza tym, jestem jedyną znaną sobie osobą, która nigdy nie przeczytała i nie przeczyta ani "Hobbita" ani żadnego "Władcy Pierścieni". Ble.
"W pustyni i w puszczy" - zło.
Pierwsza i trzecia część "Władcy Pierścieni" - duże zło.
"Siłaczka" - całkiem spore zło.

@NRQ - Ok, I've got it.
Władca pierścieni - Próbowałem, ale po kilku stronach mi sie znudziło
Eragon - Trzy razy podchodziłem, i zawsze kończyło się na 55-60 stronie...

Karol-ek

Cytat:Poza tym, jestem jedyną znaną sobie osobą, która nigdy nie przeczytała i nie przeczyta ani "Hobbita" ani żadnego "Władcy Pierścieni".
Cześć, jestem Karol.
kubu$$ napisał(a):"W pustyni i w puszczy" sucks a huge dick.
Pierwsza i trzecia część "Władcy Pierścieni" sucks a horse dick.
"Siłaczka" sucks a very big dick.
IMO po angielsku brzmi to nie wiele lepiej niż po polsku więc na przyszłość radzę rozsądniej dobierać słowa. Tym razem przymykam po prostu oko.
Tak sądząc po temacie, to albo ludzie nie lubią tylko lektur, albo nie czytają nic innego ;).
Karol-ek napisał(a):
Cytat:Poza tym, jestem jedyną znaną sobie osobą, która nigdy nie przeczytała i nie przeczyta ani "Hobbita" ani żadnego "Władcy Pierścieni".
Cześć, jestem Karol.
Cześć, jestem Wojtek.

A ja podobnie jak Misia nie przebrnąłem przez Syfne Prace, ale udało mi się uniknąć sprawdzianu z książki i mimo to napisałem porównanie flmu i książki na 5 :)

Adalia napisał(a):Tak sądząc po temacie, to albo ludzie nie lubią tylko lektur, albo nie czytają nic innego ;).
Z własnej woli próbowałem czytać Pana Tadeusza i mi nie wyszło ;) Niby lektura, ale w tym wypadku nie bierz tego pod uwagę, bo mnie w szkole nie zmuszali. No i próbowałem tego nieszczęsnego Hobbita.

@down: przepraszam, zrozumiałem, że nie przeczytałaś ;)
pooshh napisał(a):A ja podobnie jak Misia nie przebrnąłem przez Syfne Prace, ale udało mi się uniknąć sprawdzianu z książki i mimo to napisałem porównanie flmu i książki na 5 :)
Nie obrażaj mnie ;), dotychczas jedyną lekturą jakiej nie przeczytałam było "Ogniem i mieczem" (w 6. klasie) :P. "Syzyfowe prace" zmęczyłam po miesiącu.
Prawie wszystkie książki, które przeczytałam, były pomyłką.
Najgorzej czytało mi się krzyżaków, bo ani mnie to ciekawiło, a jeszcze mnie zmuszali do tego.
O, właśnie. Krzyżaków też nie przerobiłem. Ale dzięki wersji elektronicznej z wyszukiwarką pozaznaczałem ważne cytaty w książce i poprawiłem 2 na 5 :D
"Syzyfki" czytałam urywkami xd Obiecałam sobie codziennie jakoś 10 stronek i na chybił trafił jakieś rozdziały. Koleżanka mi jeszcze wypisała *Panie, weź ją i pobłogosław*, w których rozdziałach są jakieś ważne rzeczy. <3 Dobra kobieta. Wie, że ja nie lubię książek z czasów wojen i zaborów.
Stron: 1 2
Przekierowanie