czyli gdzie można o UC! poczytać
a właściwie to dlaczego nie ma wzmianki chociażby tu
http://www.webkomiks.pl
bo że z Wikipedią kicha to wspominać nie będę
Ohoh, kicha z wikipedią. A ja prosiłem by wszyscy robili... i nie posłuchali mnie.
Hej, może jest ktoś na tym forum który poprowadzi produkcję artykułu do Wikipedii, sprawdzi czy się komiks kwalifikuje na wstawienie do wiki oraz zbierze dane przy pomocy przyjaciół forumowych?
Kto poprowadzi to więc? Bo jak ja o coś proszę to albo chce zrzucić robotę na innych, albo mówią że nic z tego nie będzie bo to za dużo, albo mnie nie słuchają. A to tylko 2 godziny roboty ;-D
żeby był sens z wiki, muszą być wiarygodne ŹRÓDŁA
no do tego się czepiali kiedy usunęli poprzedni wpis.... że wszystko ok, może i tak, tylko gdzie źródła :/
PS, mówiąc że jak o coś proszę i mnie nie słuchają, miałem na myśli generalnie, a nie wiki
Jedyne źródła jakie mamy to:
1)CD Action - dowód na pojawienie się w mediach.
2)Opisy na stronie UC!
3)Moja książka

Tam pojawił się specjalny, limitowany pasek UC!
Mamy więc dwukrotne pojawienie się UC! poza oficjalną stroną, wydrukowane. Informację dotyczące komiksu niestety można znaleźć tylko na stronie UC! Powiedzmy jeszcze 2 zewnętrzne źródła no i będzie na wiki miało rację bytu...
chodzi mi o to, ze istnieje sobie takie centrum webkomiksu gdzie po uc śladu nawet nie ma
i rzecz w tym, zeby zadbać o to zeby było
zostawmy może wiki na koniec...
Bo centrum webkomiksu powstało już po fUC!k'u a UC!3 już było znacznie mniej popularne ; p (o Manifeście nie wspomnę).
chyba sie nie dogadamy. chodziło mi o znalezienie miejsc w sieci gdzie można, lub możnaby o UC! przeczytać - dowiedzieć się
kiedyś wyłapywaliśmy kto nas podlinkował albo umieszczał paski jako własne na blogach
no centrum webkomiksu wysłałam jakąś tam notkę i mam nadzieję, ze nadrobią braki

aczkolwiek słaba jestem w reklamie i chyba dobrze by było, żeby autor sam zgłosił swój komiks wraz z grafiką go promującą
macie jeszcze jakieś pomysły?