UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Co was śmieszy?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, jestem ciekaw co was, użytkowników śmieszy. Jak wiecie są różne rodzaje poczucia humoru, np. tacy "Włatcy móch" są żenujący dla jednych a inni są tym rozbawieni.
Podobnie jest z 4chanem, pedobear, cięte części ciała oraz slang, nie każdego bawią.
To jest mało sprecyzowane pytanie, jak dla mnie :P Aczkolwiek wszystko, co wymieniłeś, akurat mnie nie bawi
lubię abstrakcję :P
Ja lubię takie poczucie humoru jak jest np. w "Mentaliście", "Housie" czy absolutnie w "Family Guy'u". No i absurdalne poczucie jeszcze ; )
Właściwie to tak jak Wolfer, plus delikatnie ocierające się o absurd. Do tego niektóre lolcaty, halolzy etc.
Eh, ja mam specyficzny humor. Dość prosty, bawią mnie prymitywne żarty, gry słowne, groteska itd.

Nie lubię za to Monty Pythona i absurdu w stylu Mumio.
Złośliwość, sarkazm i ironia przede wszystkim. Do tego jestem zwolennikiem absurdu (Monty Python FTW!), mam słabość do dowcipów matematycznych, a i przy prymitywnych żartach się uśmiechnę. Ogólnie, raczej szeroki zakres.
(22-07-2010 22:42)She napisał(a): [ -> ]Nie lubię za to Monty Pythona i absurdu w stylu Mumio.

Ohoh, to może dlatego nie spodobała ci się moja książka bo dużo z tego humoru czerpałem :P

Ok, teraz ja odpowiem skoro sam rozpocząłem tą dyskusję.

Lubię:

1)Różne żarty memopokrewne - czyli Youtube poopy, LOLcaty.
2)Humor w stylu Cyanide&Happiness - Czyli absurd objawiający się dziwnymi założeniami postaci i w znacznym stopniu czarny.
3)Southpark mnie śmieszy - lubię psychologię ludzi, ich naiwność oraz kuriozalność.
4)Trochę podoba mi się humor nerdowski - czyli wyśmiewanie pewnych rzeczy w grach, filmach itp.
5)Paradoksy różne i dziwne wypowiedzi.
6)Często na różnych forach się śmieje, np. jak jakiś zabawny user wypowiada dziwne tezy a oni po nim jadą, wyzywają od trolli itp. ; - D
7)Śmieszne infografiki i podobne. np. Oatmeal.
8)Wszelakie żarty absurdalne/z przesadą/groteskowe których nie wymieniłem powyżej.
9)Żarty nie powodujące napadów śmiechu a mały uśmieszek: UC! :D

Nie przepadam za:
1)Większością dowcipów słownych opowiadanych - wole jak one są czegoś osobnego zawartością.
2)Cyckowych i penisowych dowcipów. Byłem zażenowany poziomem klasy jak na dzień chłopaka dostaliśmy penisy zrobione z bananów połączonych z jajkami -.-. Jednak lubię jak czasem się o nich wspomnie w żartach w komiksach, jednak w dobrym tonie(jak w Saturday Morning Breakfast Cereal).
3)Jakiegoś takiego szkolnego humoru, także śmiania się z jakiś filmików jak ktoś się w szkole wygłupia, kopie kosze itp.
4)Przeróbek Ivoną. Zawsze prawie są "Sąsiedzi" i mówią jakieś skomplikowane przekleństwa, dla zabawności w stylu "Ty meksykański fajfusie z zespołem downa"(wymyśliłem to, ale robi się to w tym stylu).
4)Nie zabawia mnie ukryta kamera.

Ulubiony entertainment stuff: Futurama, The Simpsons, Southpark, 4Chan, Youtube poopy, Mumio(Mistrzowski film HiWay(Jedyny film z naturalnymi aktorami)), Monthy python, Cyanide and Happiness, VGCats!, Oatmeal, Komixxy, Failblog... I inne, kiedyś jeszcze wspomnę :D
Monty python, absurd, ironia, cynizm, groteska, parodia (inteligentna).
Dodatkowo humor iście sytuacyjny (2 tygodnie temu na konwencie dokonano skrytobójczego zabójstwa przy pomocy armaty), gry słowne - zwłaszcza takie gdzie mamy więcej niż 2 znaczenia.
Generalnie lubie w każdym zabawnym żarcie odczuć trochę inteligencji ze strony żartującego. Włatcy móch to możliwie nędzna podróbka genialnego South Parku
Powtarzać się nie będę...
z w/w nie widziałem innego źródła smiechu....
głupoty :)
Przekierowanie