UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Komiks Internetowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak w temacie. Od niedawna prowadzę komiks internetowy. Możecie go obejrzeć pod adresem: www.turtlesowo.pl

Komiks opowiada o perypetiach nastolatka spod Poznania, Andżeja i jego dość wyjątkowego żółwia, Teddy'ego.

Zapraszam do lektury oraz proszę o opinie na forum i na blogu.

Pozdrawiam!
Oni mają ręce w złych miejscach, wyglądają... jak nie ręce ;)
hahaha :D
mam nadzieję, że nie pomyślałeś o tym, o czym ja pomyślałem :3
Ja pomyślałem ;]

"Andżej" jest specjalnie czy słownik jest za ciężki?

No i chyba pisze się "uchachany", ale tego nie jestem w 100% pewien.
Poza tym to nawet nie jest takie złe, choć żarty o autorze może lepiej zostawić na później, jak już czytelnik się z ową postacią oswoi.
Andżej - to celowo x) tak samo też się czyta jak pisze - AnDŻej - jak Jay-z, e-Jay itp. :) (a nie And-rzej)

No i apropo uchachany - w słowniku slangu były obydwie pisownie, przez samo H i CH - mimo, że tam były zapisane jako szczęśliwy, a nie wstawiony ;)
a mi tam łapki w tym miejscu grają jak najbardziej :P
...ale może to dlatego, że ja sama czasem tak rysowałam :D
podobuje mnie się :)
Poczułem się jakbym wsiadł w wehikuł czasu. Myślałem że czasy gimnazjalistów tworzących e-komiksy dawno minęły. Może jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek oceny ale moje pierwsze wrażenie to "Rzyci nie urywa".
Zobaczymy co będzie dalej.
Poczytałem trochę więcej i jednak podzielam zdanie narkusa. Nie porywa to, a jeżeli dalej będzie na takim poziomie to daleko nie zajdzie.

Spróbuj troszkę wyostrzyc dowcip. Przenikliwe pointy, cynizm, MontyPythonizm itepe, itede....
*patrzy na zegarek*
Nie, definitywnie mamy 2010 rok. A myślałem, ze znowu cofnąłem się w czasie o 5 lat ;o
yyy o co Wam chodzi z tym czasem? o.O bo ja nowy i nie w temacie.. :/ (tzn.nie wiem czy to odbierać pozytywnie czy negatywnie)
Chodzi o to, że gdy startowało UC! polska scena komiksu internetowego w 90% to właśnie był taki styl i taka "kreska" jaką pokazujesz u siebie w komiksie :P
Wyróżniał się wtedy chyba najbardziej Koko bo miał najładniejszą kreskę ze wszystkich komiksów.
To było dawno a ja byłem jeszcze małym blondaskiem ale mniej więcej jeszcze pamiętam jak to się wtedy prezentowało ;P
chodzi o komiks wiśnia? właśnie do niego zajrzałem - niop kreska b.dobra :)
Mam w sumie przy okazji takie pytanie - jak są rysowane takie komiksy (jak w/w wiśnia) ?
Mam na przykład tablet w domu, ale jest dla mnie niemożliwością rysować takie kształty (widać na rysunku w którym momencie ręka drży itp.)

EDIT:

w sumie już nieważne - obejrzałem kilka filmików jak koleś rysuje na tablecie postacie komiksowe (najpierw grubym brushem szkicuje, później nakłada coraz więcej detali itp.) czy to się jakoś nazywa? tzn.taka technika? Czy da się tego nauczyć z jakiegoś źródła czy po prostu trzeba dłubać samemu?
Ciężko nazwać ten komiks. To po prostu "Kokoart". Zbiór komiksów Okońskiego (dzięki Danuś) ; p
Kilka wektorów na krzyż w photoshopie - czyli twój styl - takie komiksy robił jeszcze Łapek (Adam Łapko). Jego pierwszego komiksu nie pamiętam (Air School Bus? Ktoś pamięta ten tytuł?) ale później tworzył Respect For Pawns, które było całkiem udane ; )
Dziś żeby zaistnieć to trzeba mieć albo b.dobrą kreskę, albo b.doba fabułę/humor. Najlepiej jednak mieć jedno i drugie.

Polecam jeszcze się zapoznać z komiksami "Jezus Christ in the name of a gun" oraz "Gone with the blastweave"

Oba mają to co napisałem wyżej. Podałem je oczywiście jako przykład, bo podobnych jest mnóstwo. Najlepiej jest jeżeli komiks traktuje o czymś konkretnym, a nie zmienia temat co pasek, bo to się już ludziom przejadło
Okońskiego, Wolfi, Okońskiego

albo niech coś komentuje, jak Frytki (nir pamiętam jak się nazywał ten komiks, ale bohaterami były frytki na różnych tłach i robił furorę) albo niech będzie przeładowany cynizmem jak Cyanide&Happiness albo pseudopesymistyczne jak daily. c:
Stron: 1 2
Przekierowanie