Zacznijmy ankietą na wasz osobisty film roku szkolnego 2006/2007.
Mój dotychczasowy faworyt to
'The Fountain' (Źródło) D. Aronofsky'iego. Przepiękny wizualnie, ze wspaniałą muzyką Clinta Mansela i świetnymi kreacjami aktorskimi. Kto nie widział dużo stracił ale niedawno wyszedł na
DVD więc jest szansa nadrobić.
Kandydatem może zostać też najnowszy Tarantino ale na jego temat wypowiem się dopiero gdy wrócę z kina a to nastąpi nie wiadomo kiedy

Świetne 300. W sumie ten film zrobił na mnie największe wrażenie w tym roku. Trzy razy oglądałem.
This is SPARTA!
Shooter
Film o snajperze, który zamiata, nic dodać nic ująć!
Shrek3, zarazem jedyny film, na którym byłem.
(o ile można to nazwać filmem)
Symetria - film pokazuje przystosowanie się głównego bohatera do życia w więzieniu. Świetnie przedstawione życie w celi, genialne dialogi. Nigdy nie byłem w więzieniu, więc nie mogę porównać, ale wszystko wygląda tam bardzo autentycznie.
EDIT: Narkus, racja. Film z 2003r.
Jeśli mnie pamięć nie myli to Symetria jest filmem dość starym a mnie chodziło o te które wyszły po ubiegłych wakacjach.
Zdecydowanie "The Fountain". Aronofsky spisał się doskonale, a muzyka Clinta Mansella również była niesamowita.
A ja powiem, ze najbardziej spodobał mi się "Die Hard 4.0"
Wątpię by "Simpsons The Movie" którzy w Polsce wychodzą 3 Sierpnia go pobili

Niestety nie chodzę do kina na 'głębsze' filmy więc taki jest mój faworyt

A ja? Co mogę powiedzieć?
Mmm...
"Zodiak". Podobał mi się. Duuuuużo akcji. A dalej "W świecie kobiet" - bo jestem kobietą

Cytat:bo jestem kobietą 
Dziewczynką.
Powiedziałabym, panienką..
A, właśnie, widział ktoś już nowego "Pottera"?
Ja widziałem nowego Pottera. Nic wielkiego wcześniejsze części podobały mi się bardziej.
Ja też byłem na Potterze. Takie se.
"-Jak było?
- Mokro"
-.-
Hej, to akurat cytat z książki, i to całkiem lol :< Nowy Potter daje radę. Nawet umieściłabym go na szczycie listy filmów roku, ale nie wiem, czy się kwalifikuje jeszcze w przedziale czasowym