Z ciekawości - gra ktoś może?

Maple Story jest bezpłatną, dwuwymiarową grą MMORPG w fantasy-mangowych klimatach. Prosta rozgrywka, ładna, azjatycka grafika, standardowo kilka ciekawych profesji, ponad 6 mln graczy w wersji ogólnej. Naprawdę miły odstresowywacz, chociaż przebijanie się przez tabuny potworków na początku może trochę zniechęcać

Tym niemniej, polecam, może komuś też się spodoba. Na zachętę kilka screenów
I;
II;
III;
IV V.
A tutaj można zacząć 
jak pisales o 2d myslalem o czyms tibio podobnym badz w stylu ultima online...
jakos nie przyszlo mi do glowy MMO-platformowka

Grałem w nią na początku, bo ściągnąłem mu mojemu młodszemu bratu, ale on nie grał, więc ja trochę zacząłem. Ale znudziła się

Grałem, zeżarło mi kupę czasu, przestałem. Potem znowu grałem, znowu zeżarło mi kupę czasu, i znowu przestałem. Teraz o tym napisałeś i pewnie znowu będę grał.
Btw, zbieranie 10000 zielonych glutów wypadających z trochę większych zielonych glutów nie jest spoko. Aczkolwiek interesująco rozwiązali system handlu (w wyznaczonym miejscu stawiasz chatkę, ustawiasz, co chcesz sprzedać i za ile, i samo się handluje), choć nadal obok chatek stoi kupa ludzi spamujących jakieś oferty. Niestety do konkretniejszego handlu potrzebna jest naprawdę spora ilość pieniędzy, nieosiągalna przez długi okres gry. Argh, no zacznę grać ;<
EDIT: Poza tym, "bezpłatna" to trochę przesadzone określenie. Milion itemów do kupienia za całkowicie prawdziwą kasę, choć, gdy ja grałem, były to tylko itemy zmieniające wygląd, zwierzaki i takie tam, nie ułatwiające w żaden sposób gry. Nadal tak jest ?
"Bezpłatna" w sensie nie trzeba płacić co miesiąc żeby grać

z tego co się orientuję, tak, ciągle tak jest. W handel się jeszcze nie wgłębiałem, póki co nabijam levele, jestem na 18 póki co - więc, jak widać, dopiero zacząłem

To lepiej na razie nie iść na "targ", bo tylko przestraszyć się można

Poza tym, do dosyć wysokiego levelu można jechać na sprzęcie znaleźnym, questowym i z npcowych sklepów.
Grałem kiedyś. Jezcze pamiętam. 30 levelowy Mag

. No i teraz znowu może zacznę. Gracie na EU czy jakim?
P.S. ceny w markecie są przerażające.
Ja trochę pograłem, ale postanowiłem przerzucić się na prywatny serwer. Można praktycznie od razu ruszyć na party questy, czyli to co najlepsze