UntitledComics! Forum

Pełna wersja: NASZ CZAT + poradnik jak korzystać
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Od niedawna mamy swój własny czat! Przesiaduje na nim zwykle Greenek, Kubu$$ (nick mafodoope), Wolfer, Cerbin... czyli ogólnie sama śmietanka naszego ukochanego forum. Jako, że nasz czat (kanał) jest dość specyficzny i znajduje się na Quakenecie, niektórzy mogą mieć problemy z wejściem na niego o to instrukcja:

1. Musimy ściągnąć program. Najlepiej zrobić to na tej stronie.
[Obrazek: pobieranie-1.jpg]
Po kliknięciu na zielony przycisk otworzy się kolejna strona, szukamy kolejnego dużego zielonego przycisku i klikamy. Wyskoczy okno dialogowe, klikamy "zapisz". Wybieramy miejsce na dysku, gdzie ma zostać zapisana instalka naszego mirca, znów klikamy "zapisz".
2. Po ściągnięciu rozpoczynamy instalację, która w gruncie rzeczy polega na naciskaniu w kółko przycisku "next".
[Obrazek: instalacja.jpg]
3. Otwieramy naszego mirca i zaczyna się prawdziwe piekło.
[Obrazek: opcje.jpg]
[Obrazek: connect.jpg]
[Obrazek: magia.jpg]
[Obrazek: kana.jpg]
[Obrazek: addinkczanel.jpg]
[Obrazek: sieccccc.jpg]
[Obrazek: kklikmy.jpg]
[Obrazek: Beztytuu.jpg]
[Obrazek: UTF-8.jpg]
[Obrazek: Ostatnikrok.jpg]

Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże wszystkim dostać się na nasz wspaniały kanał. Jak coś niejasne, proszę pisać. :<
Pięknie *.*
Albo wchodzimy tutaj http://webchat.quakenet.org/ i w polu "channel" wpisujemy "untitledchannel" :3
Wolfer, zabiłeś moją pracę teraz, :<.
Właśnie Wolfer, idź stąd.
+v dla She
Po co się męczyć i instalować dodatkowe programy jak można wejść przez bramkę? :3
Bo tak jest lepiej i fajniej. Bardziej Pro.
Masz racje...
I mam pytanko, nigdy nie miałem do czynienia z takimi ustrojstwami więc.... jak mogę się wypowiedzieć ?!
Możesz wypowiadać się tylko mądrze, składnie i pełnymi zdaniami.

@She
o rly?!
Mu chyba chodzi o to w jaki sposób, czyt. gdzie kliknąć, żeby zacząć pisać. :c
BLAGAM
Nie mowcie mu!
@She
Tak, masz rację.
o rly?!
Pozwoliłem sobie przypiąć wątek. ;)
Ależ proszę :)
Stron: 1 2
Przekierowanie