UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Ostatnio obejrzane
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
taka moja propozycja tematu

świeże wrażenia, filmy warte polecenia oraz te, przed którymi trzeba ostrzec

z komentarzem

Karol-ek

Die Hard 4.0 - nie nudziłem się ani minuty, świetny film. Bruce cały czas jest w formie. No i te wybuchy, akcje, cud miód.
W końcu obejrzałem 300 i podobało mi się :)
W ramach nadrabiania zaległości - "Labirynt Fauna". Jeśli znalazła się oprócz mnie jakaś nieszczęsna dusza, którą ominęło oglądanie tego filmu, niech natychmiast naprawi swój błąd. Ogląda się przyjemnie i wciąga do końca, a dodatkowym walorem były miłe dla ucha hiszpańskie dialogi - podobała mi się ta odmienność od natłoku angielskiego...Polecam ;)
Die Hard 4.0 - pomimo, że akcja trzyma w napięciu przez cały czas to miałem momenty zwątpienia. Czasami po prostu śmiałem się z przesadzonych akcji (choćby ta z F-35). Ogólnie film w stylu Bruce'a, ale jak dla mnie nie jest wybitny.

Shrek Trzeci - świetna kontynuacja kultowego już filmu. Tak jak dwójka parodiowała inne filmy tak Trzeci parodiuje samego Shreka. Scena kiedy Shrek wchodzi do auli - kopniak Osła z dwójki. Uderzenia głową matki Fiony - jedynka. I wiele, wiele więcej. Naprawdę warto.

Karol-ek

Mi się nie podobał, znaczy, nie jest zły, ale dwójka pozostaje dla mnie najlepsza.
Ostatnio... Krwawa Mary! :E
Swietny Horror. Obejrzałem 2 razy i nadal mi się podoba.
Co do Labiryntu Fauna to wychodząc z kina miałem mieszane uczucia. Tylu ludzi chwaliło film jako świetną opowieść fantasy. Ja miałem wrażenie jakby baśniowy klimat był pobocznym wątkiem dla historii wojennej. Za dużo było w nim filmu wojennego właśnie a za mało fantasy i baśni. Nie mniej film nie jest zły i naprawdę miło się ogląda. Po prostu miałem inne oczekiwania.
Szklana Pułapka 4.0 !
Razem z Karolem.
Bruce już łysy i stary ale jako John McClayne dalej w doskonałej formie!
Polecam KAŻDEMU fanowi i niefanowi kina akcji.
Jak najbardziej warto :D
Harry Potter i Zakon Feniksa - Całkiem ciekawe, ale poprzednie części lepsze. Fajne efekty były na końcu, a Emma Watson jak zwykle fuj :F
Harry Potter i Zakon Feniksa- Ech... Nadal cieniutko... Niedokończone wątki, niektóre nawet nieporuszone, brak spójności, urwane akcje. Powiedzmy, że lepszy od Czary Ognia, ale Więźnia Azkabanu nie dogonił.
HP i Zakon wg mnie był jednakowoż jedną z lepszą ekranizacji HP, a już NA PEWNO od Czary Ognia, na którą niemal patrzeć nie mogłam... Niektóre rzeczy mi zazgrzytały, ale ogółem było raczej OK...

A co do Labiryntu Fauna, to film był... niezwykły. I ja obejrzałam... może nie z przyjemnością, to złe słowo. Ale z uczuciem raczej pozytywnym...
Ostatnio "HPiZF". Jestem tym filmem absolutnie zachwycona, tylko czemu, ach, czemu polscy tłumacze potrafią tak zepsuć wszystko, za co się tkną? :(

Tuż przed Zakonem zobaczyłam w końcu "Animatrix". Przygnębiające, niepokojące, dające do myślenia. Bardzo mi się podobało, niezależnie od tego, jak ciężki miało klimat. I zdecydowanie lepsze niż druga i trzecia część razem wzięte, brr.
Skoro Animatrix Ci się spodobał to rozejrzyj się za ścieżką dźwiękową. IMO to jeden z lepszych soundtracków jakie znam.
zgadzam się z Luną w zasadzie w całości :P Chociaż z HPiZF to może nie zachwycona, a zadowolona... ;]

A Animatrix jest genialny. Przejmuje jakimś... dreszczem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Przekierowanie