UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Tym razem Wolfer szuka laptopa!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tylko 2 zastrzeżenia.
Procesor nienajgorszy (dwa rdzenie intela, nie ważne ile GHz) i duzo ramu (3GB min, wiem, że dużo to pojęcie względne ale nie potrzebuje 16GB na obrabianie w photoshopie ;]) (karta graficzna byle udzwignela WoWa bez mega scinek)
Laptop to laptop, coś co mogę przenieść a nie pakować w walizkę bo inaczej nie udźwignę.
Ma ktoś jakieś propozycję czegoś co się nie rozleci po roku? (cenie wytrzymałość ale jako, że to idzie na firmę to serwis nie będzie na mój koszt). Cena nie gra roli, komputer idzie na koszt firmy.
Jeśli chodzi o przedział do 3500 zł i jeśli 17 cali to nie jest za dużo, to Samsung r720 z ATI HD4650 jest najlepszym wyborem pod względem wydajnościowy. Jeśli rozmawiamy o wyższych i bardziej astronomicznych kwotach to nie mam nic do powiedzenia, bo szukałem lapka do 3,5k. Jak do tej pory wszystko co na nim odpaliłem chodziło na maks lub prawie na maks.
A jak jeśli chodzi o wytrzymałość i jakość wykonania?
Wytrzymałość - empirycznie nie sprawdzałem, musiałbyś poszukać jakiś testów albo recenzji. Najgorsza rzecz jaką z nim robiłem to używanie go jako podkładki do pisania, jak mi się go zdejmować z biurka nie chciało :P Jakość wykonania - bez bajerów, ale solidnie. Nic nie lata, nic nie trzeszczy, klawiatura nie błyszczy się jak psu jaja jak w Toshibach :P. Jedyne co mi się nie podoba to dość elastyczna klapka. Tzn. po zamknięciu gdy się ją naciśnie to się przygina, dlatego łapię go na brzegach i nie ściskam na środku.

Ogólnie użytkuję go jakieś 2 miesiące i nie zauważyłem żadnych problemów. Sterowniki pod W7 są na oficjalnej stronie, ale jeszcze nie instalowałem nowej windy, bo nie miałem czasu się bawić, więc nie wiem jak to z nimi jest.
Przekierowanie