14-09-2009, 9:47
Skoro forum komiksowe to komiksowe
Chętnie poczytam o Waszych przygodach z komiksem i ulubionych albumach z lat dawniejszych i obecnych, o.
Szczerze mówiąc ja zaczynałem od Thorgala pana Rosińskiego i Van Hamme 'Łuczników' 'Wyspy wśród Lodów' i Zdradzonej Czarodziejki' jeszcze za 290zł
Znam je do dziś niemal na pamięć a łucznicy to już powinni wyblaknąć od ciągłego przeglądania. Rysunek naprawdę dobry, kreska ciekawa i realistyczna, w łucznikach czasem mógłbym się przyczepić do kolorów bo momentami takie jakieś bezpłciowe, ale to chyba wina drukarni
Wszystkie historie wciągają jak w bagno, nie mozna się nudzić. Dostałem ostatnio 'Koronę Ogotaia' już za 14,90xD Niedługo lepiej się jej przyglądnę to opowiem o wrażeniach.
Z 'dojrzalszych doświadczeń' to 'Szninkiel' także tego duetu co wyżej. Styl rysowania już się zminia odnośnie postaci np. szninkle są rysowane trochę bardziej karykaturalnie niż inne humanoidy. Historia jeszcze ciekawsza niźli w Thorgalach z lekkim , nawet mocnym zacięciem filozoficznym - mały szninkiel(coś w stylu hobbita, gnoma) zostaje wybrany przez lewitujący menhir nazywający się Stwórcą Wszechświatów On'em na mesjasza, który ma uwolnić jego świat od wiecznej wojny, którą ogarnięte są wrogie mocarstwa. Fabuła toczy się ciekawiej, komiks dla zdecydowanie starszych czytelników niż Thorgal za choćby scenę u wiedźmy. Widać, że panowie naprawdę puścili wodze wyobraźni. Szczerze polecam
Chętnie poczytam o Waszych przygodach z komiksem i ulubionych albumach z lat dawniejszych i obecnych, o. Szczerze mówiąc ja zaczynałem od Thorgala pana Rosińskiego i Van Hamme 'Łuczników' 'Wyspy wśród Lodów' i Zdradzonej Czarodziejki' jeszcze za 290zł
Znam je do dziś niemal na pamięć a łucznicy to już powinni wyblaknąć od ciągłego przeglądania. Rysunek naprawdę dobry, kreska ciekawa i realistyczna, w łucznikach czasem mógłbym się przyczepić do kolorów bo momentami takie jakieś bezpłciowe, ale to chyba wina drukarni
Wszystkie historie wciągają jak w bagno, nie mozna się nudzić. Dostałem ostatnio 'Koronę Ogotaia' już za 14,90xD Niedługo lepiej się jej przyglądnę to opowiem o wrażeniach.Z 'dojrzalszych doświadczeń' to 'Szninkiel' także tego duetu co wyżej. Styl rysowania już się zminia odnośnie postaci np. szninkle są rysowane trochę bardziej karykaturalnie niż inne humanoidy. Historia jeszcze ciekawsza niźli w Thorgalach z lekkim , nawet mocnym zacięciem filozoficznym - mały szninkiel(coś w stylu hobbita, gnoma) zostaje wybrany przez lewitujący menhir nazywający się Stwórcą Wszechświatów On'em na mesjasza, który ma uwolnić jego świat od wiecznej wojny, którą ogarnięte są wrogie mocarstwa. Fabuła toczy się ciekawiej, komiks dla zdecydowanie starszych czytelników niż Thorgal za choćby scenę u wiedźmy. Widać, że panowie naprawdę puścili wodze wyobraźni. Szczerze polecam