(14-09-2009 19:47)NRQ napisał(a): [ -> ]A to nie był przypadkiem Spawn?
Po wizycie na google mogę stwierdzić - tak, to ten komiks :]
a jeszcze w szkolnej czytelni były smurfy komiksowe

Zacząłem czytać Death Note. Póki co nie ma do czego się przyczepić. Fabuła rozwija się rewelacyjnie. Łykam rozdział za rozdziałem i aż muszę walczyć sam ze sobą by się odkleić bo noc nadchodzi a nikt za mnie się nie wyśpi

Przeczytałem właśnie pierwszy tom Scott'a Pilgrim'a.
Good stuff.
Rzuciłem się na serię Ultimate Marvel, przeczytałem całość U. X-Men, trochę Fantastic Four, Spidermana, Iron Mana + Origins, War, itd itp. Zakończenie serii...Uch. Szkoda, ale nie jest złe.
Nie bede sie powtarzal z w/w, do kolekcji dorzuce cos czego tu jeszcze nie widzialem: Kubus Puchatek

Mialem kiedys numer 1

Komiks Kick-ass.
Mroczny, ciężki i bardzo dobry.
O wiele lepszy od filmu.
O - ja czytałem komiks, ale nie widziałem ekranizacji. Mógłbyś bez jakiegoś wielkiego spoilowania powiedzieć mi, jak np. poradzili sobie z zakończeniem? Też takie ciężkawe?
Przeczytałem właśnie całe Kick-Ass. Zakończenie totalnie mnie zabiło. Spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Pozostaje czekać na kolejny Tom. Podobno w kwietniu mieli już zacząć pisanie scenariusza. Oby to była prawda!
(10-06-2010 21:57)Cerbin napisał(a): [ -> ]O - ja czytałem komiks, ale nie widziałem ekranizacji. Mógłbyś bez jakiegoś wielkiego spoilowania powiedzieć mi, jak np. poradzili sobie z zakończeniem? Też takie ciężkawe?
Zmienili go całkowicie. Zakończenie było lekkie i nierealistyczne jak większość filmu. I wszystko jest takie bardzo super hero i słodkie.
W ramach nadrabiania paroletnich zaległości komiksowych na początek zabrałem się za komiksy sfilmowane.
Pierwszy wybór był oczywisty.
Watchmen
Skończyłem właśnie piąty z dwunastu rozdziałów. Jest świetny. Niesamowicie klimatyczny i nie zestarzał się ani trochę mimo tego że jest starszy ode mnie.
Jak ktoś ma odsprzedać polskie wydanie jednotomowe, w twardej oprawie i dobrym stanie, to chętnie zakupię. Nie dziwie się już że w stanach ma status klasyka.