UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Co potrzeba tej krainie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
- Taaaa –
Przeciągnął się dziadek w cieple słońca na ławce przed chatką. Poprawił migotanie obrazu i znowu był miłym siwym dziadkiem z uśmiechem i wyrozumiałością w oczach. Poprawił położenie słońca aby za mocno nie grzało, przesunął jedną brzozę aby ażurowy cień ruchomych gałązek dawał odpoczynek oczom i uspokajał.

W pobliżu przechodziły znane mu osoby, niektórzy zaglądali w milczeniu do chatki inni rozglądali się po innych terenach zatrzymywali się w centrum krainy w zamyśleniu. W sumie dzisiaj było 17 osób, niektórzy zaglądali kilka razy. Myślałby ktoś ale ciekawe forum, tyle aktywnych ludzi. Ale ci wszyscy ludzie zaglądają i milczą, z małym wyjątkiem, jedna osoba pochwaliła się pulpitem a druga skomentowała jednym słowem.

Coś jest nie tak z tą krainą.

Znamy się od wielu lat. Czy nie stać nas na szczerość?
Czy to normalne że mijamy się na forum i nie odzywamy się (nie piszemy) do siebie?

Sam się zaczynam zastanawiać czego szukam na tym forum, co chciałbym na nim zobaczyć? Myślę że szukam szczerej rozmowy z wzajemnym zrozumieniem i wzajemnym szanowaniem. Przeglądając tematem widzę wiele takich rozmów.

Co potrzeba tej krainie aby tętniła życiem?
Cytat:Co potrzeba tej krainie aby tętniła życiem?
Ludzi ;] A ludzi nie ma, co widać nawet po komentarzach do komiksu, których jest mało (i cały czas od tych samych osób). Od kilku lat na forum są cały czas te same twarze i tylko czasami ktoś się przewinie na chwile.

15-20 osób nie wygeneruje dużego ruchu na forum :P
Nie mam na razie czasu, a wcześniej było jeszcze za wcześnie, ale po 20. będę działał. Mam kilka pomysłów na podniesienie ruchu na stronie, ale to nie gwarantuje, że forum również się ożywi.
Akademia? :>
Odnośnie Akademii, to czytałem na ten temat wątek przeniesiony do kosza.

Myślę że nie ma co rozmawiać o formie gdy treść jest nijaka. Akademia komiksu to przede wszystkim ludzie, animatorzy czyli autorytety dzielący się wiedzą i zmieniająca się grupa zaciekawionych tematem.

Bez znalezienia chętnych animatorów i sposobu szerokiej informacji o takiej inicjatywie nie ma co myśleć o nazwie, formie czy tematach.

Jak w dobrej potrawie składniki i treść jest na pierwszym miejscu, piękna forma jest zwieńczeniem dzieła.
połączenie forum z komentarzami pod paskiem. (da się?) komentarz napisany na forum widoczny na stronie
Motylku, tchnienie życia w forum nie polega na odświeżaniu wszystkich tematów sprzed roku/dwóch przez jedną osobę ;]
Jak to nie? Na razie jej wychodzi :P
(12-09-2009 21:17)Struś napisał(a): [ -> ]Motylku, tchnienie życia w forum nie polega na odświeżaniu wszystkich tematów sprzed roku/dwóch przez jedną osobę ;]

Poza hodowaniem storczyków czasem trzeba odświeżyć wodę ciętym kwiatom. :)
(12-09-2009 21:30)Aszu napisał(a): [ -> ]Poza hodowaniem storczyków czasem trzeba odświeżyć wodę ciętym kwiatom. :)
Szczególnie uschniętym ^^
Masz alternatywę?
Zapytam wprost:
Ja pisząc o ciętych kwiatach miałem na myśli wątek mało aktualny.
Czy Struś pisząc "uschniętym" miałeś na myśli co innego?
eee a które są nieaktualne? to, że dawno nie używane jeszcze o niczym nie świadczy ;] wydaje mi się, że spokojnie można by mi było w nich odpisać...
Odpisałem na dzisiejsza wypowiedź Strusia, taki był mój wybór.

Przeniesienie tego fragmentu rozmowy jest uzasadnione.
(12-09-2009 21:45)Aszu napisał(a): [ -> ]Czy Struś pisząc "uschniętym" miałeś na myśli co innego?
Dla mnie wątek nie aktywny od dwóch lat jest "umarły" ;] Na jednym forum nadają nawet "odświeżaczom" nagrodę złotej łopatki (chociaż tamto forum jest starsze i zdarzają się nawet odpowiedzi na tematy wymarłe od lat 5...)

Cytat:Masz alternatywę?
Tak, poczekać na nowych ludzi mających coś do powiedzenia (bo na razie większość nowych milczy), a nie robić "sztuczny tłok" otwierając ostatnią stronę działu i dopisując po poście do każdego tematu.
Stron: 1 2 3 4
Przekierowanie