UntitledComics! Forum

Pełna wersja: [sprzęt]...Się chrzani
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Problem mam niemały z komputerem ostatnio. Otóż, po włączeniu i działaniu przez skrajnie różne okresy czasu, wywala mi ekran o błędzie i zrzucaniu pamięci fizycznej, na co nie ma innej rady jak reset...robi to na tyle często, że praca na nim zakładająca użytkowanie przez 15 minut bez przerwy jest po prostu niemożliwa. Ktoś ma jakieś rady, pomysły, sugestie, pytania?

Karol-ek

Format był?
Ja miałem ten sam problem aż w końcu zaczęło mi wyskakiwać przy włączaniu kompa o braku jakiegoś windziego pliku, no i nie odpalało. Wrzuciłem płytkę z windą, odpaliłem konsole naprawy systemu i z jej poziomu zrobiłem skandisca, pomogło na oba problemy.
Format jeszcze nie, z wyżej wymienionych powodów nagrywanie całego stuffu na płytki jest dość problematyczne, więc wolałbym uniknąć czyszczenia dysku...No ale, jak nie ma rady, to trudno...

Karol-ek

Spróbuj sposobem Eldreda. A nagrać można zawsze przez instalację jakiegoś linuksa z ntfsem. A potem format. Dlatego na system mam osobną partycję, reszta na drugiej.
Zamiast formatu czasem warto puścić reinstal systemu po prostu.
Sprawa wyjaśniona, dziś wpadł kuzyn który się na tym trochę zna. Kondensatory płyty głównej są do wymiany, i to one powodują takie a nie inne zachowanie PCta...tym niemniej, dzięki za rady.
Czyli to samo, co u mnie kiedyś...
Przekierowanie