UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Telefony
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Wiadomo - jakie macie, jakie chcielibyście polecić, a jakich nie.

Ja chciałbym się zapytać, czy ktoś posiada/posiadał Nokię N-Gage i czy jest ona dobrym telefonem ?
Motorola W395

Dlaczego? Bo nawet przypomina te w anime (wszystkie mają klapkę :o), jest mała, ładna ii...ma wszystko czego potrzebuję.

Zapomniałam dodać, że go chcę :C.

Mam ericssona k750i chyba, fajne, fajne, wszystko jest, ale jak zwykle w moich lapach już poobdzierany, co jendak mnie zbytnio nie martwi.

Karol-ek

Sony Ericsson M600i biały, chce ktoś kupić? Full zestaw tylko rysika nie ma, bo zgubiłem, ale to 3 zł na allegro więc luz. :P Zmieniam go na Nokię E61 ze względu na to, że potrzebuję mieć fona z WiFi.
Sony Ericsson W810i. Nie chce innego bo ten ma to co chce i mi starczy.
Słony Eryk k530i, dzisiaj dokupiłem sobie 2Gb pamięci do niego, ma dwie kamerki i zestaw głośnomówiący. Nic więcej nie potrzebuję.
Sipuss napisał(a):Ja chciałbym się zapytać, czy ktoś posiada/posiadał Nokię N-Gage i czy jest ona dobrym telefonem ?

O proszę :) Zakładam, że faktycznie masz na myśli N-Gage, a nie N-Gage QD. Ja swoją "cegłówkę" kupiłem jakiś czas po premierze i korzystałem przez dość długi okres czasu. Zero problemów z telefonem, a trochę przeszedł - wszelakie upadki mu niestraszne. Do zalet niewątpliwie sam system operacyjny, do którego można wpakować masę przydatnych aplikacji (na pewno kiedy miałem ten telefon - tj...hmm...4 lata temu? - robiło to niezłe wrażenie). Przykłady to np. odtwarzacz filmów DivXowych czy blokowanie telefonu jednym smsem w przypadku kradzieży. Prawdziwym mięskiem na pewno są gry - trochę produkcji wyszło, w tym przeróżne ścigałki, hack'n'slashe, FPPki, do wyboru do koloru. Osobiście najbardziej lubiłem Wormsy, wyglądające kropka w kropkę jak World Party na PCty, tyle że mniejsze. Nie bez kozery N-Gage'a zwą konsolofonem ;)
Do wad niestety słaba bateria - aktywnego użytkowania nie wytrzymuje za długo, bo ok. 4 - 5 godzin, co stanowi pewien problem. Osobiście odstraszył mnie też sposób rozmawiania, bo telefon trzeba trzymać węższą krawędzią do głowy, co wygląda dość śmiesznie.
Jakiś czas temu potrzebowałem drugiego telefonu, więc odgrzebałem Cegiełkę i śmiga jak złoto - nie do zdarcia telefon. Jeśli szukasz czegoś bardziej multimedialnego pod względem rozrywki, N-Gage sprawdza się świetnie. Dużo gier, możliwość wrzucania filmów i różne przydatne aplikacje zdecydowanie życie umilają i sprawiają, że można się z tym telefonem przyzwoicie bawić. Tym bardziej, że dziś pewnie Szaraka można dostać w całkiem przystępnej cenie, jak przypuszczam...ogółem, jeśli nie przestraszy Cię średnio wydajna bateria i nieciekawe pozycje przy rozmawianiu, będziesz zadowolony. Ja byłem.
Właściwie to myślałem nad QD - jest mniejszy, dziwny sposób rozmawiania został zmieniony, a mp3 i port USB mi niepotrzebne. Oczywiście jeśli znajdę ciekawą ofertę Classica to na pewno wezmę ją pod uwagę. Cena to zazwyczaj 150zł, co nie jest jakimś wielkim wydatkiem, aczkolwiek zawsze mogłoby być mniej :)

Karol-ek

QD jest mniejszy, cięższy, ma dużo jaśniejszy ekran no i brak w/w funkcji. Mi się spisywał świetnie, do tego śmiga na nim GBA z palcem w dupie. :D
Ja oczywiście jestem z telefonem zawsze dwa lata wstecz (i cholera, zawsze wszyscy mają "oooo, taki sam! Tylko, że nowszy model!" o.O). Ale w sumie mnie to wali, bo mi się ona podoba, niezależnie od tego, co o niej mówią.

Mam na myśli Nokię 5200.

Jedyne, czego chciałam od telefonu, to móc z niego dzwonić i wysyłać SMSy; po tym, jak pojawił się pierwszy SE W(ileśtam ileśtam coś) i zaczęłam się ślinić - i poślintałam się wystarczająco długo - w końcu kupili mi telefon z tym, czego zaczęłam od niego koniecznie wymagać - wbudowanym odtwarzaczem *_*.
żyjemy w szczęśliwym związku od ponad pół roku. Po tym, jak zwiększyłam pamięć i odkryłam, że przecież Nokie mają takie same "cosie, w które się wtyka różne kable, żeby telefon robił różne rzeczy" jak aparaty HP, więc nie muszę się kićkać z BlueToothem (Orange oskrobał mnie z kabla USB, do teraz nie mogę w to uwierzyć o.O), jestem niemal całkowicie zadowolona.
Co prawda zawsze mógł mieć mocniejszą baterię, ale oni chyba robią coraz bardziej wymagające telefony a baterie zostawiają te same (przynajmniej tak by wynikało z obserwacji telefonów w rodzinie. A wszyscy, poza Jackiem, mają nokie) XDXD. W każdym razie i tak trzyma 3 dni przy intensywnym użytkowaniu (a jak se leży i tęskni umęczana tylko promocjami z Orange to potrafi przeleżeć i tydzień), więc nie ma co narzekać.

Poza tym, jest śliczna. Nawet zaczęłam se kupować więcej czerwonych i białych ubrań i dodatków, żeby mi się komponowało wsio ^^.

(A Rt, primus inter pares, mnie nawet nauczyła jak się zdejmuje tę cholerną obudowę bez aktów przemocy!)
W lipcu mija drugi rok ericssona(d750i). Trochę mi przycina się czasami, no i obdarty jest nieco, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Jak się nim pobawić robi fajne zdjęcia, a poza tym jest odtwarzacz i możliwość dzwonienia czy wysyłania smsów, co mi w zupełności wystarcza. Ostatnio tylko zepsuły mi się słuchawki, tj. jedna jakoś dziwnie się złamała, ale najprawdopodobniej pies się do niej dobrał.
Nie chciałabym innego telefonu, tym bardziej innej marki. A lepszy wydaje mi się tylko SE k800i(choć wiem, że są lepsze, ale lepszy DLA MNIE ;) - chociaż sam tel. trochę duży ). Mój ojciec takiego sobie kupił, a potem jeszcze dodatkowo 3Gb pamięci i czasami jak go odwiedzam daje mi się telefonem pobawić. Ładnie śmiga.
Nokia 6822a właśnie wraca z serwisu ;]
SE k550i z fajnym softem (przestał się ładować. obrazil się bo go nie włączałem 8 dni xd)
Oraz E90 na oku.
Enough said :P
Yuli, jak masz torebkę/plecak, to polecam K800. Jeżeli masz zamiar go nosić w dżinsach, szczególnie z ciasnymi kieszeniami, to zapomnij, bo będziesz wyglądać jakbyś miała ciążę pozamaciczną na udzie, która w dodatku strasznie gniecie - Ciebie w nogę, a siebie w dżojstik.

A ja nie wiem, co bym chciał. Kiedyś chciałem K800, to po miesiącu mi się zaczął nudzić... :P

Karol-ek

Bo w SE bez systemu operacyjnego jest nudno.
Wszędzie bez systemu operacyjnego jest nudno. A w SE to można sobie pogrzebać przynajmniej.
mam czekoladke :)
i choc wybralam ja dlatego, ze jest ladna (dla mnie telefon musi dzwonic i moge nim wysylac smsy, nic wiecej mi nie jest potrzebne do szczescia, dlatego przy wyborze decyduje sie jego wyglądem), to nawet niezle mi sluzy. jest pare rzeczy, ktore mi przeszkadzaja, ale ogolnie jestem zadowolona :)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Przekierowanie