UntitledComics! Forum

Pełna wersja: Zdrada
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Nie żyjmy złudzeniami. Mechanizm jest prosty. Powiem temu komuś o zdradzie bo jestem szczery. Jasssne... Chodzi o zwykłe normalne wyrzucenie na świat z siebie tego co gryzie, o posmarowanie sumienia odrobinką miodu (no tak zdradziłem ale przynajmniej byłem szczery tak jak się umawialiśmy). Skoro byłeś cwaniak i zdradziłeś bądź cwaniak i z tym żyj. Drugiej osobie zostaje naprawdę solidny uraz psychiczny czy to w związku kontynuowanym z nami czy w innych. Nie umiesz być z kimś po zdradzie? Odejdź ale nie krzywdź go na całe życie. To podwójny egoizm bo prócz zdrady przy okazji pozwalasz sobie na nie mniej egoistyczne wybielenie się pod płaszczykiem dobrej szczerości. Otóż szczerości są granice i człowiek myślący, świadomy i empatyczny o tym powinien wiedzieć bo nie każdy umie wszystko na siebie przyjąć. Aha i kolejny mit - jestem z Tobą szczery i mówię Ci o zdradzie bo Cie tak naprawdę kocham, tak bardzo i do końca, że nie umiem wobec Ciebie kłamać. Jeszcze gorszy egoizm pod płaszczykiem uczuciowym. Jeśli kogoś NAPRAWDĘ kochasz nie chcesz go krzywdzić i rozwalać mu psychiki. Proste.
Stron: 1 2 3 4
Przekierowanie